#00a89c
1
0
Veure més
Veure menys
168

Geografia

Situat al sud de la Província de Castelló, entre les conques dels rius Palancia i Millars, ens trobem amb el Parc Natural de la Serra d'Espada, , aquest Parc muntanyenc d'interior destaca per albergar 19 xicotets municipis, entre els quals es troba Pavias amb els seus 14.5 Km2 de superfície inclosos dins del Parc, la qual cosa ens dóna una idea de la riquesa de la seua naturalesa i els seus paisatges.

Limita amb Caudiel, Gaibiel, Figueres, Matet, Torralba i Vilamalur.

Pavies, és un dels municipis més interiors que es troben en el Parc, i el més elevat d'ells amb una altura de 738m. Actualment compta amb un cens de 62 habitants, dels quals tan sol unes 45 persones resideixen de forma habitual, no obstant açò Pavies compta amb un servei de taxi, que porta al col·legi als xiquets. Un Bar on es pot menjar (per encàrrec) una xicoteta tenda d'ultramarins i una Farmàcia.

Arribar a Pavies és fàcil per carretera. Des de València, per Caudiel i Figueres. Des de Castelló, passant per Fonts d'Ayodar i Torralba.

El seu nucli urbà es troba situat en un terreny profund als peus de les muntanyes Morrón, Serretilla, Grana i Talaia, i al costat de la rambla d'Artea.

El seu relleu accidentat determina un elevat nombre de cims entre 800 i 1.000 m, com Peñalta, La Bassa del Llop, Peña Morrón o el Bec de la Huesa, en els vessants de la qual trobem, freixes, salzes i oms.

L'economia del municipi es basa en l'agricultura de secà, destacant cultius com l'olivera, l'ametler o les cireres.

Util

T’ha semblat útil aquesta informació?

Vols comentar-nos alguna cosa?

CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.